Kvinna i gul vinterjacka i snölandskap

Vår största utmaning.

Din största möjlighet.

Vi tar oss an vår tids största utmaning. Hos oss finns din möjlighet att driva global förändring genom att bli en del av vår omställningsresa mot en hållbar framtid.

Kvinna i arbetskläder och gruvhjälm.

Vi investerar i dig

Gå från nyutexaminerad till senior, fördjupa dig i din nuvarande roll eller byt inriktning helt. Ökat ansvar och nya möjligheter finns här för den som vill. Välkommen att göra karriär hos oss!

Om man visar att man vill något och tycker något är intressant så finns det stora möjligheter att fortsätta utforska det. Det är det roligaste med mitt jobb

Ebba Videll Energiingenjör, Transformation
Vindkraftverk i solsken

Hållbarhet

Nu ställer vi om! År 2045 siktar vi på att ha en helt koldioxidfri produktion. Vi leder omställningen av vår industri, och i det arbetet är koldioxidfri järnsvamp och utvinning av kritiska mineral avgörande. Tillsammans skapar vi en ny världsstandard för gruvdrift.

Kvinna i klätterutrustning

“Det som händer här uppe i norr förändrar världen. Det är här du ska vara om du vill påverka.”

– Hanna Anlér Blomberg

Två personer i gruvmiljö med robothunden Spot

Innovation

LKAB bryter hela 80 procent av all järnmalm i EU. Vi driver innovation, visar vägen och sätter en ny världsstandard inom gruvdrift och mineralutvinning.

Kvinna i grön t-shirt jobbar vid skärm på fjärrcentralen under jord i Kirunagruvan.

Våra innovationsområden för en bättre framtid:

• En ny världsstandard för gruvbrytning
• Koldioxidfri järnsvamp
• Utvinning av kritiska mineral

Man i varselkläder i vintermiljö

Säkerhet

Att säkerställa en trygg och stöttande arbetsmiljö vår högsta prioritet, och det omfattar både fysisk och psykisk hälsa. LKAB är en arbetsplats där alla ska kunna känna sig säkra och omhändertagna.

En genuin kultur

”Vi tolererar inte diskriminering på våra arbetsplatser, vare sig på grund av ålder, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, religion eller annan trosuppfattning, nationell eller etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.”” – Uppförandekoden

“Det är nästan så att när jag har ledigvecka på onsdag, börjar jag sakna att gå till jobbet eftersom det är så roligt. Det är en underbar stämning, alla hälsar på en på morgonen. Vi är som en stor lycklig familj.” – Anita Ylivainio, Laddare

Våra värderingar

Grunden i allt det vi gör.

Med engagerad menar vi att vi har våra kunders resultat i fokus i allt vi gör. Vi tar intiativ och gör det lilla extra för att öka vår effektivitet.
Med nytänkande menar vi att allt kan förbättras om vi vågar tänka i nya banor. Vi välkomnar nya idéer, är öppna för olikheter och hittar nya lösningar.
Med ansvar menar vi att vi agerar långsiktigt, visar respekt och sätter säkerheten först. Vi håller vad vi lovar, står för våra handlingar och bryr oss om miljön och samhällena där vi verkar.
83 procent

av våra medarbetare känner sig stolta över att jobba för LKAB.

3.39

är vår medarbetarnöjdhet på en skala med fyra punkter.

550

nya medarbetare anställdes under 2022.

Kvinna badar i isvak.

Norra Sverige – vårt hem

Vill du vara med och göra skillnad från Sveriges mest nordliga del? Välkommen till ett liv nära naturen, norrsken och midnattssol.

Flygbild över hamnen i Narvik

En global karriär

Vi finns inte bara i norra Sverige; våra 4 500 anställda är fördelade över 12 länder runt om i världen, från Kiruna till Hongkong. Många av våra tjänster erbjuder dessutom globala karriärmöjligheter där du arbetar med människor från hela världen.

Lediga jobb

<br>Letar du efter ett spännande jobb och vill göra skillnad på vägen mot en hållbar värld? Kom och jobba med oss.