Två personer i hjälm och arbetskläder.

Väx med oss – karriärvägar på LKAB

Vi tror på våra medarbetares förmågor och vet att de avgör om LKAB ska lyckas med omställningen. Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas och ta nästa kliv i karriären!

Karriärvägar ser sällan ut på ett och samma sätt. Våra bakgrunder och förutsättningar skiljer sig åt och vi har dessutom olika saker som motiverar och inspirerar oss. För vissa är det till exempel viktigt att kontinuerligt hitta nya utmaningar eller lära sig nya saker.

Det finns flera olika sätt du kan utvecklas på inom LKAB.

En illustration över hur du kan klättra på karriärstegen på LKAB

Här kan du gå från nyutexaminerad till expert och senior, med allt vad det innebär i form av ökat ansvar, ökade befogenheter – och bättre lön. Du har möjligheten att fördjupa dig i din nuvarande roll, byta ämnesområde men behålla liknande uppgifter, byta roll inom samma ämnesområde, eller så kan du helt byta bana.

Geolog idag? Varför inte testa på jobbet som bergmekaniker? Är du forskare men vill testa på något lite mer praktiskt så kanske processingenjör skulle passa dig? Ingenjör ovan jord, inom förädlingen? Under jord finns många andra möjligheter. Ekonom, men intresserad av att jobba med inköp? Då finns också den möjligheten.

För att LKAB ska lyckas behövs människor med många olika bakgrunder och roller. Det gör att du tillsammans med dina chefer och kollegor kan skräddarsy en karriärväg som passar dig, oavsett om du vill vara eller bli specialist, generalist eller ledare!

Kvinna i arbetskläder och gruvhjälm.

Ebba Videll

Efter att ha flyttat från Kiruna till Luleå för ingenjörsstudier trodde Ebba aldrig att hon skulle flytta tillbaka igen. Men sommarjobbet på LKAB öppnade ögonen för möjligheterna.

Kvinna i hjälm under jord

Celine Debras

Ett par utbytesterminer tog Celine Debras från Frankrike till Luleå. Där gavs chansen att göra examensarbete för LKAB och nu, tolv år senare, är hon kvar.