Världens största utmaning, din största möjlighet

Vi leder järn- och stålindustrin och tar oss an vår tids största utmaning – att driva en global omställning och minimera vår klimatpåverkan.

Grupp med fyra personer i LKAB-kläder under jord.

Välkommen till LKAB

Med toppmodern teknik och innovativa metoder leder vi omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Vår produktion ska vara koldioxidfri, vi ska sätta en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning och förse Europa med kritiska råmaterial. Och vi gör det från en hisnande vacker del av världen.

Mer om utmaningen vi står inför
Kvinna i dykarutrustning sitter på sten i hav/sjö
Sommarvybild över fjäll med snö på topparna och en sjö i förgrunden

Vi håller kontakten!

Vi är ständigt på jakt efter ambitiösa människor, redo att anta utmaningen tillsammans med oss! Registrera dig nedan för att få uppdateringar om jobb på LKAB som kan passa dig. Där kommer du också få proffstips om att bege sig norrut och leva omkring och ovanför polcirkeln.

Fyll i din mejladress nedan för att hålla kontakten.

* Learn more about our handling of personal data

Atif Waheed: Sektionschef, gruvteknik

När han valde karriär var Atif beredd att slå sig ner i Sahara- eller Gobiöknen. Idag befinner han sig i Kiruna, med ett socialt liv, där han odlar nya vänskapsband och drar nytta av fantastiska karriärmöjligheter. Norra Sverige är inte bara hem, utan en unik plats där han bidrar till att sätta en ny standard för gruvdrift.

Atifs historia
Man in LKAB clothes, with quote in image: “I appreciate our deep-rooted mining culture that attracts individuals from across the globe."

Sofia Lennartsson: Gruppchef, automation och kraft

Få en glimt av livet i norra Sverige och de dynamiska karriärmöjligheterna på LKAB genom Sofias ögon. Upptäck vad som gör Kiruna fängslande, och vilka fördelarna med att dyka in i den hållbara gruv- och mineralvärlden i Kiruna är.

Sofias historia
Woman smiling, with quote in image: "We shape the future at work every day".

Michael Lindman: Business Manager Offshore – LKAB Specialprodukter

Michael trivs med en karriär där han kan ha en internationell påverkan från en av världens vackraste platser, samtidigt som han har ett rikt liv nära naturen.

Michaels historia
Man i kajak, med citat i bilden: "It feels good to contribute, be at the forefront, and drive progress."

Hanna Anlér Blomberg: chef för Talent Acquisition

Hanna flyttade med sin familj från Stockholm till en vardag fylld av livskvalitet och karriärmöjligheter i Luleå. Det visade sig vara ett väldigt lyckat beslut.

Hannas historia
Kvinna utomhus i vintermiljö, med citat i bilden: "What's happening up here in the North is life-changing on a global scale"

Anna Hynynen: geolog

För geologen Anna Hynynen betyder det mycket att vara en del av LKAB:s vision: att bidra till en stor sänkning av hela Sveriges utsläpp.

Annas historia
Kvinna i gruvkläder under jord, med citat i bilden.

Alex Cooke: geolog

När Alexander Cooke flyttade från England till Gällivare var den största kulturella skillnaden den öppna och förstående arbetskulturen, och förstås det svenska fikat.

Alex historia
Man i varselkläder och gruvhjälm i utomhusmiljö, med citat i bilden.
Vy över fruset fjälllandskap

Anta utmaningen

Allt börjar med människorna. Alla med sina speciella färdigheter, egenskaper och bakgrunder; våra medarbetare är vår största tillgång och lösningen på kommande utmaningar. Vi tror på att ge anställda möjlighet att växa och blomstra – att skapa något som betyder något.

Välkommen till ett av framtidens viktigaste jobb.

Bli en av oss

En unik möjlighet att vara en del av en global omställningen utan att kompromissa med livskvaliteten. Kom norrut och hjälp oss att forma framtiden för vår industri!

Kvinna badar i isvak.

Grunderna

Även om vår region har massor att erbjuda vill vi säkerställa att våra medarbetare också drar nytta av ett rikt arbets- och kulturliv. Från konkurrenskraftig lön och hälsoinitiativ till flexibel arbetstid och möjligheter till kompetensutveckling – vi tar hand om vårt team.