Steven Ling gillar alla utmaningar

"Det bästa med jobbet är de jag jobbar med."

Steven Ling at Scunthorpe

Steven Ling är biträdande arbetsledare på vår anläggning i Scunthorpe och har arbetat för LKAB Minerals de senaste tre åren.

Innan han började på företaget genomförde han en lärlingsutbildning innan han flyttade till British Steel och sedan vidare till LKAB:s GGBS-team. Han är utbildad elektriker och säger att det bästa med hans jobb är stödet från kollegorna.

Berätta om ditt jobb på LKAB Minerals.
– Jag är ansvarig för att planera och leda den dagliga verksamheten och produktionen för anläggningen tillsammans med Works Manager. Jag ersätter också arbetschefen när det behövs. Jag är utbildad elektriker, så jag använder också dessa färdigheter för att hjälpa de elektriska och mekaniska arbetsledarna när det är möjligt.

Hur hamnade du på LKAB Minerals?
Jag arbetade på British Steels anläggning bredvid sedan jag avslutade min lärlingsutbildning. Jag letade efter en ny utmaning och när jag hörde talas om den lediga tjänsten här insåg jag att det var en fantastisk möjlighet. Jag har inte tittat tillbaka sedan dess.

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?
Jag är ny i den här arbetsrollen, så jag möter utmaningar regelbundet. Varje dag lär jag mig något nytt.

Vad är det bästa med jobbet?
Den bästa delen av jobbet är det team jag arbetar med. När vi ställs inför en utmaning vet man att alla är där för att hjälpa till och samarbeta för att lösa problemet.

Fakta om livet

Bor: Scunthorpe i Lincolnshire, 105 km öster om Manchester och 1930 km sydväst om Kiruna.
Intressen: Jag spelar regelbundet sexmanna-fotboll och golf på sommaren. Jag har en ung familj, så vi gillar att tillbringa tid tillsammans och åka bort och se nya platser.
Utbildning: Lärlingsutbildad elektriker med grundexamen i elektroteknik och elektronik.
Favoritfilm: Nyckeln till frihet (The Shawshank Redemption).