Gällivare: innovation och natur i harmoni

Välkommen till Gällivare och Malmberget! Det är här vår omställning tar sin början, med byggandet av en första produktionsanläggning för koldioxidfri järnsvamp och elektrifiering av gruvan. Gruvdrift i stor skala har pågått här sedan slutet av 1880-talet och idag är vi stolta över att hålla det här arvet vid liv. Med en fantastisk natur och ett rikt kulturarv är Gällivare också en pärla för den friluftsintresserade.

Industriområde i vintermiljö.

Omställningen börjar här

Till 2045 ska alla våra processer och produkter vara koldioxidfria, och allt börjar i Malmberget. Förberedelser för omställningen pågår redan nu och planer för det framtida industriområdet håller på att färdigställas.

Johanna Yngström i Gällivare

På en spännande tillväxtresa

Johanna Yngström ansvarar kvalitetssystem för affärsområde Specialprodukter. Arbetet täcker ett brett spektrum av verksamheter över hela världen.

Jobb i Gällivare

Här är några av våra lediga tjänster i Gällivare.

Vybild över samhälle.
Drönarbild över samhälle med fjäll i bakgrunden

Två samhällen blir ett

I mer än ett halvt sekel har Malmberget genomgått en samhällsomvandling. Nu ska stora delar av samhället avvecklas, mycket av det rivas och vissa delar flyttas, medan tvillingsamhället Gällivare utvecklas och expanderar. Det är ingen enkel resa, men det är ett måste för att gruvbrytning ska kunna fortsätta.