Gällivare: innovation och natur i harmoni

Välkommen till Gällivare och Malmberget! Här tar vår omställning sin början, med byggandet av en första produktionsanläggning för koldioxidfri järnsvamp och elektrifiering av gruvan. Gruvdrift i stor skala har pågått här sedan slutet av 1880-talet och idag är vi stolta över att hålla det här arvet vid liv. Förutom spännande lediga jobb finns här fantastisk natur och ett rikt kulturliv.

Industriområde i vintermiljö.

Omställningen börjar här

Till 2045 ska alla våra processer och produkter vara koldioxidfria, och allt börjar i Malmberget. Förberedelser för omställningen pågår redan nu och planer för det framtida industriområdet håller på att färdigställas.

Grupp av människor vid middag.

Alexander Cooke och Anna Hynynen är två av de som tagit klivet och flyttat till Gällivare, den ena från England och den andra från södra Sverige. Gemensamt för dem båda är ett stort friluftsintresse samt en fascination av berg och gruvor och en stor vilja att jobba för något större – att bidra till den gröna omställningen.

Läs mer om Alexander och Anna här

Jobb i Gällivare

Här är några av våra lediga jobb i Gällivare.

Vybild över samhälle.
Drönarbild över Gällivare

Två samhällen blir ett

I mer än ett halvt sekel har Malmberget genomgått en samhällsomvandling. Nu avvecklas stora delar av orten, mycket av det rivs och vissa delar flyttas, medan tvillingsamhället Gällivare utvecklas och expanderar. Det är ingen enkel resa, men det är ett måste för att gruvbrytning ska kunna fortsätta.