Nominera till LKAB:s stipendier

Attraktiva samhällen är viktigt för oss. Som en del i vårt samhällsengagemang delar vi varje år ut stipendier till föreningar och personer som utmärkt sig eller gjort värdefulla gärningar inom sitt fält. Från och med 2023 instiftar vi dessutom ett helt nytt stipendium för att uppmärksamma de som bidrar till att göra det lite roligare eller bättre att bo och vara på någon av våra verksamhetsorter.

Gruppbild på fyra personer hållandes i diplom.
Mottagare av LKAB:s stipendier 2023, från vänster Ulf Enback, Wilma-Saga Persson samt Peter Reinfors och Jonas Hagström från FSF Nord.

Sedan mitten av 80-talet har vi varje år delat ut stipendier inom idrott och kultur, för att stötta och uppmärksamma föreningar eller personer på våra verksamhetsorter i norr som utmärkt sig eller gjort värdefulla gärningar inom sitt område. Bland tidigare mottagare finns bland annat författaren Åsa Larsson, artisten Sofia Jannok och skidåkarna Markus Hellner och Charlotte Kalla.

Stipendium för samhällsengagemang

Överallt finns personer, eldsjälar eller föreningar som gör det där lilla extra för att sätta på guldkant på andra personers tillvaro – människor och grupper som utan egen ekonomisk vinning bidrar till att det blir lite trevligare för oss som lever här, på någon av våra verksamhetsorter. Det kan handla om en eldsjäl som lagt massor av tid och engagemang på något som gynnar många andra, ett engagemang som skapar möten mellan människor eller kanske erbjuder något som tidigare saknats på orten.

Stipendierna är på 75 000 kronor och delas ut varje vår.

Kriterier för stipendier

Idrott: Går till en förening eller person som utmärkt sig eller gjort värdefulla gärningar inom idrott, gärna en ung lovande talang.

Kultur: Går till en förening som utmärkt sig eller gjort värdefulla gärningar inom kultur, gärna en ung lovande talang.

Samhällsengagemang: Går till en förening eller individ som gör det lite roligare att leva på någon av våra verksamhetsorter.

Nominera till LKAB:s stipendier

LKAB:s stipendier kan inte sökas. Nomineringar mottas från allmänhet samt medarbetare på LKAB.

Tiden för att nominera till LKAB:s stipendier 2023 har nu gått ut.