Samverkan är nyckeln, enligt Björn Jonsson

ABB är en viktig del av vårt projekt för att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvdrift, och som Hub Manager North Europe, Process Industries på ABB, spelar Björn Jonsson en nyckelroll i det.

Man in jacket and mining helmet
Se hela intervjun med Björn Jonsson.

Under Expo 2020 deltog han i vårt samtal på djupet ”Digital, autonom och elektrisk – en ny världstandard för gruvdrift”.

Efter samtalet pratade han med oss om vad han tar med sig från diskussionen:

– Gruvdrift är ett nyckelindustrisegment för att lyckas med omställningen mot en hållbar framtid, och att innovativa, framåtriktade företag som LKAB tar ledningen är fantastiskt att se.

Att göra verklighet av omställningen kommer att kräva både stora investeringar från enskilda företag och samarbete mellan nyckelaktörer i branschen. Det kommer i sin tur att vara till stor nytta för alla inblandade, säger Björn:

– Alla våra forsknings- och utvecklingsplaner är väl anpassade för utvecklingen av projektet för framtidens hållbara gruvbrytning. Vi kan hjälpa LKAB att bli mer hållbara och samtidigt växa vår egen verksamhet”.

Det här projektet visar vart branschen är på väg.

Björn Jonsson

Se hela intervjun med Björn här ovan, och hör mer om vår ambition att sätta en ny världsstandard för hållbar gruvbrytning genom att titta på hela samtalet här.