Helena Hedblom: ”Med människorna på LKAB kommer vi lyckas!”

Epiroc har beslutat att ställa om hela sin fordonsflotta till batteridrivet till 2030 – de ligger i framkant när det gäller elektrifieringen av gruvutrustning och är därmed en ovärderlig partner i vårt projekt för att sätta en ny världsstandard för gruvbrytning.

Woman in mining helmet with tv-studio in background.
Se hela intervjun med Helena Hedblom.

Helena Hedblom är vd på Epiroc och deltog i vårt samtal på djupet ”Digital, autonom och elektrisk – en ny världsstandard för gruvbrytning”.

Vi fick en pratstund efter samtalet.

– Jag tycker att det som är så påtagligt är engagemanget från LKAB och alla de partners som är involverade i projektet att verkligen sätta en ny standard – en världsklasstandard – för gruvbrytning. Och jag tror att med det här tankesättet, och med kompetensen och människorna på LKAB, kommer vi att lyckas. Så det är fantastiskt att se!

Tillsammans sätter vi Sverige i framkant när det kommer till hållbarhet och Epiroc vill såklart vara en del av det.

Helena Hedblom

Utvecklingen av ny hållbar teknik inom alla sektorer och branscher går riktigt snabbt just nu. För att kunna konkurrera och hålla uppe tempot är samverkan ett måste, enligt Helena Hedblom:

– Jag tror verkligen att partnerskap är det nya ledarskapet – partnerskap mellan olika industrivertikaler och företag, men också tillsammans med kunder. Vi har många partnerskap över hela världena och verkligen att det är sättet att pressa gränser och samskapa!