Vybild över kyrka i solsken.

Kiruna: gruvdrift och kritiska mineral för framtiden

Kiruna är inte bara hem till världens största underjordiska gruva för järnmalm. Här finns också malmkroppen Konsuln, där framtidens digitaliserade, autonoma och elektrifierade gruva utvecklas. Och här finns Per Geijer, Europas största kända fyndighet av sällsynta jordartsmetaller. Sveriges nordligaste stad är en plats som ingen annan, med hisnande naturskönhet, ett helt nytt centrum, rika kulturupplevelser och lediga jobb.

Två personer på en scen, varav en håller i ett timglas.

Europas största kända fyndighet av sällsynta jordartsmetaller

I malmkroppen Per Geijer har vi kunnat identifiera Europas största kända fyndighet av REE, sällsynta jordartsmetaller. Det kan bli en betydande byggsten för den gröna omställningen.

Kvinna i träningskläder på gym

Bygger laganda i gruvan

Kajsa Fjällbjörn, produktionschef under jord, blev chef på grund av ett genuint intresse för människor. Med fokus på utveckling, trivsel och mångfald främjar hon bra teamwork och ökar effektiviteten.

Vill du lära dig mer om LKAB i Kiruna?

Följ hela processen för att förvandla vår högkvalitativa järnmalm till järnmalmspellets och andra järn- och mineralprodukter i absolut världsklass.

Jobb i Kiruna

Här är några av våra lediga jobb i Kiruna.

Vybild över kyrka i solsken.
Nya Kiruna centrum

Vi flyttar en stad

I mer än 130 år har gruvan och Kiruna stad arbetat och utvecklats i nära relation till varandra. Hösten 2022 invigdes ett helt nytt centrum.