Man i LKAB-kläder vid maskin

Tillverkning

I våra två stora verkstäder i Kiruna har vi kapacitet för tillverkning av både mindre maskindelar och stålkonstruktioner till större maskiner och annan utrustning.

All tillverkning i våra verkstäder sker enligt höga hållbarhetskrav i enlighet med LKAB:s standard och vi är certifierade enligt ISO 3834-2 och SS-EN 1090-1. Det innebär ett omfattande kvalitetsgrepp där vi lägger stor vikt vid systematisk planering och uppföljning men inte minst kring säkerheten för människa och miljö.

Spännvidden på produkterna vi tillverkar i maskinverkstaden är bred; vi har framställt allt ifrån lättviktskomponenter för satelliter till lyftarmar med kapacitet om 60 ton, avsedda för slaggtruckar vid smältverk.

Vi erbjuder bland annat tillverkning som innefattar skärning, svetsning, fräsning, svarvning, industrimålning och montering. Några av de många artiklar vi tillverkar är kylare och rullsiktar till pelletsverk, men också arbetskorgar och skopor. Vårt team utbildar sig med jämna mellanrum för att inhämta den senaste kunskapen.

Vi har sedan start satsat på långsiktiga relationer med våra kunder. Men vi har också byggt goda relationer med våra kollegor och besitter en unik kompetens. Vi tror på att vi tillsammans kommer fram till de bästa lösningarna.