Man i LKAB-kläder arbetar vid maskin

Service och underhåll

Vårt mål är att leverera de bästa mekaniska underhållstjänsterna i branschen. Vi arbetar också dedikerat med kunskapsöverföring i teamet för att våra kunder ska få samma service vem av oss man än möter.

Vi hjälper er med allt från mindre serviceinsatser och underhåll av objekt till större uppdrag som underhållsstopp. Vårt motto är att vi inte ska behövas – därför servar vi maskiner med ett långsiktigt fokus för att garantera en hållbar produktion.

LKAB Mekaniskas fältstyrka arbetar på plats hos kund med allt ifrån mindre serviceinsatser till större underhållsstopp i industrin. Vi har erfarenhet inom bland annat fläktar, varmluftsugnar, slurrytankar, kolanläggningar, rökgasrening, klasserare och tätningar. Som en del av vår service utför vi riskanalyser, ger förslag till förbättringar och besiktar arbetet tillsammans med er för att visa på och dela kunskap om det arbete som gjorts och vad som kan göras för att förhindra att problemet uppstår igen.

Hydraulik

Vi har också stor erfarenhet inom avancerad hydraulik. Vår hydraulgrupp är en dedikerad styrka som utför tillståndskontroller, rådgivning och arbete under stopp, och bidrar till att utveckla långsiktiga underhållsplaner. Vi sätter användarvänlighet, renhet och säkerhet i första rummet när vi utför vårt praktiska arbete. Genom att välja rätt överföringsmedium och använda avancerad teknik, säkerställer vi att ditt hydrauliska system fungerar på toppnivå och håller högsta standard.

Vårt erfarna team med tekniker och mekaniker hanterar en mängd olika hydrauliska komponenter, inklusive cylindrar, aggregat, slangar, pressluftfilter, och tappluckor där problemen kan uppstå i styrsystem, montering eller demontering, läckage och smörjfel.

Innan vi påbörjar något arbete, genomför vi alltid noggranna felsökningar för att få en tydlig bild av nuläget. Detta hjälper oss att utveckla skräddarsydda lösningar som fokuserar på både akuta problem och områden där förebyggande underhåll kan göra skillnad.