LKAB hjälper Region Norrbotten att vaccinera

17 maj 2021
Vaccinationsspruta i arm

Genom att LKAB finansierar extra sjuksköterskor i Gällivare och Kiruna så kan Region Norrbotten vaccinera fler norrbottningar under sommaren, förutsatt att vaccin finns tillgängligt.

— Efter tät dialog med Region Norrbotten, kommer vi att bistå regionen med sjuksköterskor via vår företagshälsovård Previa. LKAB har under pandemin gjort vad vi kunnat för att minska smittspridningen och när regionen nu ska hantera vaccination av den största gruppen i fas 4, finns både behov och möjlighet för oss att gå in och ta samhällsansvar genom att förstärka regionen med personal som kan vaccinera. Ökad vaccinationskapacitet gagnar inte bara våra medarbetare, utan alla invånare i regionen, säger Grete Solvang Stoltz, HR- och hållbarhetsdirektör på LKAB.

Det blir under semesterperioden som sjuksköterskor från Previa under LKAB:s flagg, går in och jobbar på vaccinationsmottagningarna i Kiruna och Gällivare. — På det här viset bidrar vi med resurser där det behövs som mest. Nu håller vi tummarna för att det kommer att finnas vaccin tillgängligt, säger Grete Solvang Stoltz.