LKAB är en av Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare

13 oktober 2023
Kvinna i LKAB-kläder, leendes mot kamera

Vi är stolta över att meddela att LKAB för första gången har en plats på den ärofyllda listan över Sveriges mest eftertraktade arbetsgivare för unga talanger. I hård konkurrens med många av Sveriges största arbetsgivare och kända varumärken kvalade LKAB in på plats 59 av 100 på Academic Works årliga undersökning Young Professional Attraction Index.

"Vi har också sett ett ökat intresse för vår omställning av produktionen för att minska järn- och stålindustrins klimatavtryck."

– Det är jätteroligt! Vi har jobbat riktat mot studenter under lång tid, bland annat med en stor kännedomskampanj, ’Vår största utmaning, din största möjlighet,’ som nu ger effekt. Vi har också sett ett ökat intresse för vår omställning av produktionen för att minska järn- och stålindustrins klimatavtryck. Det väcker intresse hos nya målgrupper av studenter, utöver de som redan är intresserade av högteknologisk gruvbrytning och förädling av järnmalm,” säger Maria Reinholdsson, HR-direktör LKAB.

Högst upp på listan ligger stora Tech bolag och välkända varumärken men undersökningen visar att tung industri och statliga bolag börjat locka allt mer. Tre statliga bolag är med på listan för första gången i år, där LKAB är ett av dem. Ny på listan är förutom LKAB är även elnätsföretaget Ellevio samt att SSAB och Epiroc kommit tillbaka till listan. Northvolt som fanns med förra året på plats 73 har klättrat upp till plats 19.

SÅ GJORDES UNDERSÖKNINGEN:

3 790 personer deltog i undersökningen, som genomfördes av Kantar Public i Academic Works databas. Den inkluderar frågor om vad som är viktigt när man väljer arbetsgivare, hur utvalda arbetsgivare uppfattas och hur väl man känner till svenska arbetsgivare.

TOPPLISTAN 2023:

1. Spotify (6)
2. Google (5)
3. Ikea (1)
4. Volvo Group (9)
5. Apple (8)
6. Volvo Cars (4)
7. Microsoft (2)
8. Samsung (20)
9. Polestar (16)
10. PWC (38)