Ge järnet

Ge järnet är ett helt nytt projekt för att stötta unga lovande talanger som vill satsa på sina idrottskarriärer. Programmet innefattar förutom en sponsringssumma också föreläsningar och aktiviteter med olika experter för att skapa en grund för en hälsosam elitsatsning.

Gruppbild med sponsringsmottagare.

Vi får många sponsringsförfrågningar från unga som vill satsa fullt ut på en karriär inom sin idrott. En elitsatsning är en stor utmaning både finansiellt och mentalt, och en stöttning tidigt i karriären kan vara avgörande. Syftet med Ge järnet-projektet är att stötta ett antal unga talanger i och från Norrbotten.

Blir du antagen till projektet kommer du att få en fastställd sponsringssumma, ett årsbelopp. Men förutom den finansiella stöttningen ingår också träning i en del saker som hör en elitsatsning till, men som inte alltid ingår i den vanliga träningen: allt ifrån vikten av återhämtning och rätt kost till hur du kan arbeta med agenter och relation till media. Som deltagare får du också träning i att arbeta med sponsring, till exempel i att ansöka om samarbete och motivera varför just du.

Vem kan ansöka till Ge järnet?

Vad ingår i projektet?

Hur söker jag till projektet?

Ansökningstiden för den här upplagan av Ge järnet har gått ut.