Stadsflytten i Malmberget – uppdaterad pressinbjudan.

19 juli 2017

Välkommen till LKAB:s pressträff i Gällivare när det 22 meter långa, 10 meter breda, 11 meter höga och 180 ton tunga bostadshuset från Östgötavägen 7 flyttas – från Malmberget till Koskullskulle. 

Byggnaden är det första av elva bostadshus som flyttas i Gällivare i år. Flyttprojektet omfattar totalt 30 kulturbyggnader samt cirka 15 förrådsbyggnader.

Pressträffen hålls i Malmberget och Koskullskulletisdagen den 25 juli. Samling sker klockan 07.30 på LKAB:s besökscenter, Kullevägen 5 i Koskullskulle.

För att få tillträde till pressträffen krävs skyddskläder som tillhandahålls av LKAB därför är det viktigt att deltagande anmäls till:

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2016 och har cirka 4 200 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Documents