Stadsflytten i Malmberget. Uppdaterad pressinbjudan.

19 juli 2017

Välkommentill LKAB:s pressträff i Malmberget när det 22 meter långa, 10 meter breda, 11meter höga och 180 ton tunga bostadshuset från Östgötavägen 7 flyttas – frånMalmberget till Koskullskulle. 

Byggnaden är det första av elva bostadshus som flyttas i år. Flyttprojektet omfattar totalt 30 kulturbyggnader samt cirka 15 förrådsbyggnader.

Pressträffen hålls i Malmberget och Koskullskulletisdagen den 25 juli. Samling sker klockan 07.30 på LKAB:s besökscenter, Kullevägen 5 i Koskullskulle.

För att få tillträde till pressträffen krävs skyddskläder som tillhandahålls av LKAB därför är det viktigt att deltagande anmäls till:

maritha.mossberg@lkab.comsenast den 20 juli.

Kontaktperson: Maritha Mossberg, kommunikatör LKAB. Tel: 46 (0) 970 766 44. E-post: maritha.mossberg@lkab.com   

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2016 och har cirka 4 200 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Documents