Serneke bygger bostäder åt LKAB i Gällivare

27 februari 2020
Kartbild över bostadsområde i Gällivare

LKAB har tecknat entreprenadkontrakt med Serneke Sverige AB för uppförandet av nya bostäder på Bryggeribacken i Gällivare. Det handlar om nybyggnation av 25 kedje- och parhus samt 52 lägenheter fördelat på åtta tvåplanshus med tillhörande komplementbyggnader.

– När Bryggeribacken är helt uppbyggt kommer det vara ett område med en varierad bebyggelse med en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som inom de närmsta åren behöver flytta från Malmberget. 

– Områdets variation med fasader i trä skapar en trevlig atmosfär och ger ett ombonat intryck som tillsammans med par- och kedjehusens färgskala i skogsgrön och två nyanser av rött gör dem både moderna och naturliga i sin miljö, säger Frida Larsson.

Bygglovshandlingarna är under arbete och anläggandet beräknas starta under 2020. Serneke samarbetar med husleverantörerna Vittjärvshus och Derome AB. Projekten beräknas färdigställas etappvis från 2021 fram till 2022. 

– Det här är startskottet för Sernekes etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet är tillsammans med LKAB som jag arbetat med tidigare. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

Kontaktperson

Frida Larsson, Projektledare LKAB
Telefon: +46 (0)970-792 11
E-post: frida.larsson@lkab.com

Kontaktperson: Lina Niia, kommunikatör. Tel: 46 (0) 10 144 23 83. E-post: lina.niia@lkab.com

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. www.lkab.com

Media

Documents