Nya polishuset i Kiruna invigt

16 april 2024

Idag invigdes det nya polishuset i Kiruna. Ett historiskt ögonblick då Kåpan Fastigheter, Polismyndigheten, LKAB och Kiruna kommun gemensamt klippte bandet till denna moderna och funktionella byggnad.

Cecilia Vestin, verkställande direktör på Kåpan Fastigheter, uttrycker sin stolthet över invigningen.
– Det här är en betydelsefull invigning för oss, den första i Kåpan Fastigheters tvååriga historia. Som fastighetsägare till ett stort antal polishus i Sverige är det vårt uppdrag att säkerställa trygga, hållbara och ändamålsenliga lokaler till Polisen.

Det tidigare polishuset i Kiruna påverkades av gruvverksamheten och LKAB skulle därför ersätta detta. Därmed gavs möjlighet för fastighetsägaren att genomföra investeringar i det nya polishuset för att skapa moderna och ändamålsenliga lokaler som kan tillgodose Polismyndighetens verksamhetsbehov både nu och i framtiden.

Linus Niva, avdelningschef för LKAB:s samhällsomvandling, är glad över resultatet.
– Ännu en milstolpe i det nya Kirunas historia är passerad när en samhällsviktig byggnad som polishuset invigs. Vi i LKAB är stolta över att återigen kunna leverera ett projekt till en nöjd mottagare.

Det nya polishuset är en modern och ändamålsenlig byggnad som kommer att stärka Kirunas trygghet och säkerhet. Det är ett gemensamt projekt som visar på samverkan och framtidstro.

Petra Lundh, rikspolischef, understryker betydelsen av det nya polishuset.
– Här samlas våra poliser för att effektivt kunna arbeta mot brottslighet och därmed skapa en tryggare miljö för Kirunas invånare.

Ordförande i Kiruna kommunstyrelse, Mats Taaveniku (S), om vad detta betyder för Kiruna kommun: – Invigningen av polishuset bidrar till att öka tryggheten och framtidstro. Byggnaden är en riktig pärla i smycket som utgör Kirunas centrum.

Wesley Overklift, Strateg marknadsföring och kommunikation LKAB
Tel: 46 (0)70 304 23 19
E-post: wesley.overklift@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av närmare 5200 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 43 miljarder kronor år 2023. nlkab.com

Media

Documents