LKAB ny sponsor för landslaget i sportklättring

19 januari 2021

LKAB blir huvudsponsor för landslaget i sportklättring. Samarbetet innebär utökade möjligheter för hårdsatsande atleter i Svenska Klätterförbundet.

Svenska Klätterförbundet har tre landslag i sportklättring: senior, junior och para. Samarbetet med LKAB gäller alla tre landslagen och ger ökade möjligheter för utveckling, träning och tävling.

Sponsringen stärker LKAB:s varumärke, men det är inte det enda skälet till att bolaget går in som huvudsponsor.

– Vi vill locka nya medarbetare för att säkra vår fortsatta verksamhet och för att våra samhällen ska växa. Vi står inför enorma satsningar på koldioxidfri produktion som skapar tusentals arbetstillfällen. Sponsringen av Svenska Klätterförbundets landslag ger LKAB möjlighet att synas hos en helt ny publik även utanför Norrbotten. Samtidigt vet vi att många som bor i norr är aktiva klättrare, säger Ingela Hjalmarsson, sponsringschef på LKAB.

Landslagets förbundskapten, Björn Strömberg, säger att sponsorsamarbetet ger energi.

– Vi är så glada över det här, det känns fantastiskt. Samarbetet ger oss en väg att gasa oss ur pandemin och satsa ordentligt under 2021 och 2022. Det känns spännande och motiverande att tillsammans jobba för att öka synligheten för landslaget och LKAB, som ju jobbar för hållbar gruvnäring, säger han.

Efter pandemin väntar spännande mästerskap för klättrarna, som världscuper och Europacuper, och flertalet läger. Störst av allt är givetvis OS – det första någonsin med klättring på agendan. I Tokyo är ingen svensk representerad, men flera atleter satsar på Paris 2024. Hannes Puman är just nu mest aktuell, berättar Björn Strömberg. 

– Vi har flera lovande namn som kan ta sig in i världseliten. Tack vare LKAB och sponsorsamarbetet får de en bättre chans att utvecklas i sin idrott och större möjligheter att gå hela vägen, säger han.

LKAB sponsrar idrott såväl nationellt som lokalt, regionalt och internationellt. Huvudfokus ligger dock på ungdomar i Malmfälten. Sedan tidigare sponsras också bland annat Luleå Hockey och individuella idrottare som Charlotte Kalla och Hanna Öberg. Dessutom sponsras kultur och andra arrangemang.

Kontakt
LKAB: Anders Lindberg, presschef, 072-717 8355
Svenska Klätterförbundet: Björn Strömberg, förbundskapten, 073-507 0207

Bildtexter
Bild: landslaget_samuel

Samuel Wingårdh på världscupen i München förra året. Han är en av medlemmarna i seniorlandslaget i sportklättring, ett landslag som LKAB nu går in och sponsrar. ”Att LKAB satsar på vår idrott är stort”, säger Patrik Blom, sportchef på Svenska Klätterförbundet. Fotograf: Björn Pohl

Bild: landslag_linda
Linda Sjödin under världscupen 2020. Hon och de andra atleterna i landslaget i sportklättring får bättre möjligheter att satsa på sin idrott i och med det nya samarbetet med LKAB. ”Det ska bli roligt att få växa tillsammans med dem – en fantastisk huvudsponsor”, säger förbundskaptenen Björn Strömberg. Fotograf: Björn Pohl

Bild: landslaget_hannes
Hannes Puman storsatsar på klättringen och har siktet inställt på OS i Paris 2024. Samarbetet med LKAB förbättrar förutsättningarna för honom att nå det målet. Fotograf: Björn Pohl

Kontaktperson: Anders Lindberg, presschef LKAB, tel: +46 (0)980 783 55. E-post: anders.lindberg@lkab.com

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. www.lkab.com

Media

Documents