LKAB bygger minnesmärke över I22/Fo66 i Kiruna

26 augusti 2020

20 år efter nedläggningen av Lapplands Jägarregemente har LKAB byggt ett minnesmärke i Kiruna.

LKAB bygger minnesmärket då bolaget anser att regementet spelat en stor lokal betydelse. 
– I en tid av förändring känner vi att det är viktigt att uppmärksamma det som varit, säger Mikael Westerlund, stabschef för LKAB Samhällsomvandling. 

Arméns Jägarskola, och senare Lapplands Jägarregemente, var verksamt mellan år 1945 och 2000. Förbandsledningen var förlagd i Kiruna Garnison. År 2000 beslutade riksdagen att regementet skulle avvecklas per den 1 juli 2000.

Minnesmärket som LKAB nu uppfört består av nio skyltar som berättar om I22:s historia i Kiruna samt en tionde som kort beskriver platsens moderna historia kopplat till LKAB. Med hänsyn till rådande pandemi kommer invigningen den 27 augusti att ske inför ett begränsat antal inbjudna.

Representanter från media som önskar delta, vänligen kontakta Joel Ahlqvist, projektledare, vars kontaktuppgifter ni finner i bifogad PDF. Tidpunkt meddelas av Joel Ahlqvist. Varmt välkomna!

En större invigning för allmänheten planeras under kommande år förutsatt att den rådande pandemisituationen förbättrats.

Catrine Johansson Lantto
Kommunikatör

D +46 101448456
catrine.johansson.lantto@lkab.com

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. www.lkab.com

Documents