Historisk händelse i Kiruna – dags att flytta delar av staden

28 juni 2022

Save the date 1-3 september. Då blir det fest i dagarna tre. Lördag 2 september sker den officiella invigningen av Kirunas nya centrum.

En mer detaljerad pressinbjudan kommer att skickas ut i augusti, men vi vill redan nu berätta att vi har ett stort firande på gång. 1 september öppnar centrumhandeln i nya lokaler i kvarter 7, 8 och 9.

Det kommer att vara aktiviteter för hela familjen med flera stora artister och andra uppträdanden där bland annat mångfalden som finns i Kiruna återspeglas.

Vill ni prata med handlare eller projektledare innan detta anmäl en förfrågan till ulrika.huhtaniska@lkab.com eller info@lkab.com. Området är en arbetsplats och ingen obehörig kommer in på området innan öppning för intervju eller foto utan ett godkännande och guide.

Ett pressrum kommer att finnas till förfogande på Scandic Kiruna.

Varmt välkomna till en färgsprakande fest!

Ulrika Huhtaniska

Pressansvarig för centrumflytten LKAB

+46 70-268 39 92

ulrika.huhtaniska@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com

Media

Documents