Butikskedjor etablerar sig i nya Kiruna centrum

4 maj 2021

Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan. 

Kronans Apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & Penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills har ingått avtal om att hyra lokal i handelskvarteren i Kirunas nya centrum. Kedjorna blir nya hyresgäster i kvarter 7, 8 och 9 vars uppförande är i full gång. 

LKAB och det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan. När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna.

– Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef, Kirunabostäder.

– Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna. 

Sedan tidigare är det klart att Systembolaget, Coop och Eurosko kommer att hyra lokal i Kirunas nya centrum tillsammans med flertalet lokala handlare.

För ytterligare upplysningar: 
Therese Lindroth, sektionschef LKAB, 0980-783 85
Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder AB, 0980-708 33
 

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor

Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna

Documents