60 lägenheter byggs i centrala Gällivare

13 maj 2020

LKAB har tecknat entreprenadkontrakt med Lindbäcks för uppförandet av nya bostäder i kvarteret Hasseln i centrala Gällivare.  

Byggnationen omfattar 60 lägenheter fördelade i två huskroppar på sex våningar med garage för de boende i källarplan. Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder till det kommunala bostadsbolaget TOP bostäder.
 
— Det blir ett fint område där de nya och äldre kvarteren kommer att harmonisera på ett bra sätt. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med TOP bostäder och Lindbäcks, säger Peter Segerstedt, chef på LKAB:s samhällsomvandlingsavdelning i Malmberget.

— Vi delar en gemensam målbild att bygga trygga och goda boendemiljöer för våra hyresgäster som flyttar från Malmberget. Det här projektet förstärker även bilden av Gällivare som attraktiv bostadsort, säger Esa Norojärvi, vd på TOP bostäder.

Husens placering skapar en gård i söderläge som ger en överblick av staden och en skymt av Dundret och kringliggande natur i bakgrunden. På innergårdarna skapas en trygg atmosfär där grannar kan mötas och barnen leka. Arkitektens val av fasad och dess färg är vald med inspiration från vårvinterns glittrande snö.

— Vi bygger hållbara bostäder i trä från skogarna här i Norrland och vi är glada att våra kunder också ser trähus som framtidens boende, säger Ellen Bäckman, affärsutvecklare på Lindbäcks.

Bygglovshandlingarna är inlämnade till Gällivare kommun och de nya bostäderna i kvarteret Hasseln beräknas vara inflyttningsklara under hösten 2021.

Kontaktperson: Tina Benson, kommunikationschef. Tel: 46 (0) 980 710 85. E-post: tina.benson@lkab.com

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag. www.lkab.com

Media

Documents