2021 års LKAB-stipendiater utsedda

21 april 2021

Varje år delar LKAB ut ett idrotts- och ett kulturstipendium till lovande talanger och framgångsrika utövare inom respektive område. Årets kulturstipendiat är kören Twin City Choir i Gällivare, idrottsstipendiet går till damhockeylaget i Malmbergets AIF.

— Jag är glad över att få berätta att LKAB utsett Twin City Choir och MAIF:s damhockeylag som 2021 års kultur- och idrottsstipendiater, säger Jan Moström, LKAB:s vd och koncernchef. 

Motiveringar

Kören Twin City Choir i Gällivare har i över 10 års tid både gett unga sångare en möjlighet att utvecklas och bjudit publiken på många starka upplevelser, inte minst de återkommande och mycket uppskattade Luciakonserterna. Twin City Choir samarbetar tillsammans med välgörande verksamhet och sångarna styr över föreställningarnas ämnesval som visar på ett stort samhällsengagemang. 

MAIF Damers ungdomssatsning med en egen verksamhet för tjejer har skapat förutsättningar för spelare från åtta år och uppåt att träna ishockey på sina egna villkor. Verksamheten har trots pandemirestriktioner och brist på tid i ishall kämpat på och lockat ett stort antal deltagare som inte tvekat inför tuffa träningar på utomhusisar och på Vassaraträsket. Det säger en del om intresset, drivkraften och kämpaglöden som kan leda till fina framgångar i framtiden.

LKAB:s idrotts- och kulturstipendier har delats ut sedan 1984 och är på 75 000 kronor vardera. Nomineringarna kommer från LKAB:s medarbetare och utses av bolagets koncernledning.

Kontaktperson: Tina Benson, kommunikationschef. Tel: 46 (0) 980 710 85. E-post: tina.benson@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

Media

Documents