2016 års LKAB-stipendiater: Kiruna AIF och Miriam Vikman

28 april 2016

Varje år delar LKAB ut ett idrotts- och ett kulturstipendium till lovande talanger och framgångsrika utövare inom respektive område. Årets idrottsstipendiat blir daminnebandylaget Kiruna AIF, kulturstipendiet går till konstnären Miriam Vikman från Koskullskulle.

– Jag är glad över att få meddela att LKAB utsett Kiruna AIF:s damlag i innebandy och Miriam Vikman som årets idrotts- och kulturstipendiater. Kiruna AIF har visat att samarbete är en framgångsfaktor och Miriam Vikman har glädjande nog återvänt till Malmfälten där hon fortsätter skapa stor konst, säger Jan Moström, LKAB:s vd och koncernchef.

Motiveringar

Miriam Vikman

En konstnär från Koskullskulle som efter boende på annan ort återvänt till rötterna. Miriam Vikmans målningar och teckningar i generösa format fångar och utforskar mänskliga relationer. Hon har själv beskrivit sina verk som bilder ur livet. Vi på LKAB är glada att en så lovande konstnär väljer Malmfälten som bas för sina fortsatta betraktelser.

Kiruna AIF innebandy damer

Samarbete ger styrka. Genom att slå ihop lagen från Kiruna och Pajala säsongen 2014-2015 skapades en vinnarkraft som har gett resultat. Kiruna AIF:s innebandylag gick direkt upp i division 1 Norra och har gjort bra ifrån sig. LKAB vill genom stipendiet uppmärksamma den lyckade sammanslagningen och ge en skjuts mot nästa mål: Allsvenskan!

LKAB:s idrotts- och kulturstipendier har delats ut sedan 1984 och är på 50 000 kronor vardera. Nomineringarna kommer från LKAB:s medarbetare och utses av LKAB:s koncernledning. Stipendierna delas ut i samband med LKAB:s årsstämma idag 28 april på Vetenskapens Hus i Luleå.

Här hittar du nedladdningsbara bilder på stipendiaterna

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2015 och har cirka 4 000 anställda i 15 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Media

Documents