Stort LKAB-engagemang i Narvik

9 juni 2022
Två unga fotbollsspelare framför LKAB-skyltar
LKAB-cup har cirka 240 anmälda lag. Foto: FK Mjølner

Vi har funnits i Narvik i 120 år och hamnen är en viktig del av vår verksamhet. Vårt engagemang på orten är därför av naturliga skäl väldigt starkt, inte minst i föreningslivet.

– Det är otroligt viktigt för oss att vara en del av samhället i Narvik, därför sponsrar vi ett 20-30-tal klubbar, arrangemang och initiativ i Narvik med omnejd, säger Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang på LKAB.

Nytt deltagarrekord i LKAB Cup

LKAB Cup, där vi klev in som ny huvudsponsor under våren, är en av Nordnorges största fotbollsturneringar för barn och ungdomar. I år slogs nytt rekord i antalet anmälda lag, med cirka 240 stycken, från Alta i norr, Lofoten i väster, Rana i söder och Kiruna i öster: – Vi är väldigt nöjda med antalet anmälningar, efter pandemi och en minskning av antalet aktiva lag generellt. Vi hoppas att LKAB:s inträde kommer att betyda mycket för oss. Självklart ekonomiskt, men vi hoppas också kunna dra nytta av kompetensen och alla duktiga människor på LKAB, för att tillsammans peka ut vägen framåt för LKAB cup, säger Frank Andersen, vd för arrangörsklubben FK Mjølner. – Det är kul med deltagarrekord, men inte det viktigaste. Vi brukar säga att vi inte behöver vara störst, men vi vill vara bäst, berättar Frank Andersen.

douglas_byrkjeland_Kjell G Karlsen.jpg

LKAB är guldsponsor för Narvik Hockey. Foto: Kjell G Karlsen

Hockey för alla åldrar

Narvik Hockey har en stor verksamhet som sträcker sig från barn och ungdomar, med hockeyskola för de allra yngsta, till ett A-lag som nu under våren var på vippen att kvala tillbaka upp till den norska Fjordkraftligan, Norges motsvarighet till SHL, efter en säsong i andradivisionen. – Vi vill tillbaka till Fjordkraftligan så fort som möjligt, men inte till vilket pris som helst. Vi kommer inte långt utan en bra breddverksamhet och bra samarbetspartners, berättar Terje Feragen, styrelseordförande.LKAB är sedan ett antal år tillbaka guldsponsor för föreningen. – LKAB:s betydelse för Narvik Hockey och inte minst regionen är betydande. Vi vill bidra till attraktivitet och utveckling i regionen och här kommer LKAB med sitt engagemang i Narvik Hockey att ha stor betydelse. Tillsammans kan och kommer vi att fortsätta skapa entusiasm och stolthet i framtiden – tillsammans blir vi starkare!, säger Terje Feragen.