LKAB stöttar unga lovande idrottare

5 oktober 2023

LKAB drar nu i gång projektet Ge järnet för att stötta unga lovande talanger som vill satsa på sina idrottskarriärer. Projektet innefattar, förutom en sponsringssumma, föreläsningar och aktiviteter med olika experter för att skapa grunden för en hälsosam elitsatsning.

Porträtt av Charlotte Kalla

LKAB får många sponsringsförfrågningar från unga norrbottningar som vill satsa fullt ut på en karriär inom sin idrott. En elitsatsning är en stor utmaning både finansiellt och mentalt och en stöttning tidigt i karriären kan vara avgörande. Tanken med projektet är att de som blir antagna får insikt i en del saker som hör en elitsatsning till men inte alltid ingår i den vanliga träningen. Allt från vikten av återhämtning och mat till en inblick i arbetet med sponsorer, agenter och hantering av media.

– Det finns så många lovande talanger och det är svårt att stötta alla. LKAB har flertalet långvariga partnerskap med några av Sveriges största idrottare som sitter på fantastiska kunskaper, erfarenheter och kontakter som vi vill använda för att stötta nästa generations elitidrottare från Norrbotten, säger Anna Skogh, sponsringsansvarig på LKAB.

Charlotte Kalla kommer att vara sidekick till projektet inledningsvis. Hon vet att det inte bara är träningen som måste sitta om man ska nå toppen utan att det är många pusselbitar som ska falla på plats för att vinsterna ska komma.
– Jag är väldigt glad över att vara en del av detta med både planering och genomförande tillsammans med LKAB. Vi kommer att involvera några av de experter som betytt mycket för mig. Vi hoppas att detta kommer att göra skillnad på riktigt, säger Charlotte Kalla.

Det är också ett sätt för oss på LKAB att hitta framtidens stjärnor tidigt och starten på ett
eventuellt längre samarbete. Det är betydelsefullt med idoler och ambassadörer från Norrbotten.

Om LKAB:s projekt Ge järnet:

Läs mer om projektet och hur man ansöker här.

Kontakt: Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang, Tel: 46 (0)980 726 28. E-mail: anna.skogh@lkab.com.