Lapplandsjägargruppen besökte LKAB på Uniform på jobbet-dagen

21 april 2022
Gruppbild med fem personer, två stycken i militäruniform.
Hans Andersson, produktionschef, och Erik Gunnelbrand, laddare, är aktiva i Hemvärnet och visade bland annat laddbilsverkstaden för Torgny Jäderblom, Dean Walldén och Amanda Thureson, Lapplandsjägargruppen.

Onsdag 20 april var den nationella Uniform på jobbet-dagen, då aktiva inom Hemvärnet uppmuntras att bära sina uniformer på sina civila arbetsplatser. Lapplandsjägargruppen passade på att avlägga besök i Kirunagruvan.

Erik Gunnelbrand är laddare i gruvan och Hemvärnssoldat. Han bar uniform kompletterad med hjälm och varselväst på sin arbetsplats på 1070 meters nivå.– Jag har alltid haft ett intresse för Försvarsmakten och tycker det känns meningsfullt att bidra till olika insatser för samhället, därför är jag aktiv i Hemvärnet. Det är viktigt att vara beredd när det skramlar i öst, säger han.

Dean Walldén, chef för Lapplandsjägargruppen, Torgny Jäderblom, chef för 10. Hemvärnsbataljonen och Amanda Thureson, rekryteringskoordinator vid Lapplandsjägargruppen, gjorde besök på huvudnivå 1365 och laddbilsverkstaden på 1070.– Det betyder mycket att frivilliga i Hemvärnet får stöd från sina civila arbetsgivare för sitt engagemang, och den här dagen hjälper till att uppmärksamma deras insatser, säger Dean Walldén.

Erik Gunnelbrand 220420.jpg

Uniform på jobbet-dagen inträffar årligen på onsdag vecka 16.Erik Gunnelbrand är laddare på LKAB och kom till arbetet klädd i grönt på Uniform på jobbet-dagen.