Pressträff med Fredrick Federley i Kiruna

12 maj 2016

Välkommen på pressträff på LKAB med EU-parlamentariker Fredrick Federley (C) måndag 16 maj kl 16:00. Pressträffen genomförs i pelletsverket KK4 i Kiruna.

Systemet för handel med utsläppsrätter är ett av EU:s viktigaste verktyg för att stoppa klimatförändringarna. Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley är huvudförhandlare i parlamentets industriutskott när systemet ska göras om och gör nu en turné i norra Sverige för att diskutera hur hans förslag kan bidra till att stoppa klimatförändringarna och samtidigt skapa jobb och tillväxt. I sitt nya lagförslag har Federley bland annat föreslagit extra miljarder till en stor innovationsfond som ska vara reserverade för koldioxidsnål innovation och banbrytande teknik i industrin.

– I Sverige har LKAB, SSAB och Vattenfall presenterat idéer om att fram till 2045 utveckla en stålindustri utan CO2-utsläpp, det kräver teknisk utveckling och ekonomiskt bidrag och där skulle den här EU-fonden kunna gå in och ge stöd, säger Fredrick Federley (C).

LKAB:s representanter på pressträffen är Stefan Savonen, chef för energi- och klimatfrågor samt Bo Krogvig, tf kommunikationsdirektör.   

Eftersom pressträffen genomförs på LKAB:s industriområde krävs skyddsutrustning. Meddela därför ditt deltagande senast måndag 16/5 kl 10:00.

Agenda:
16:00: Pressträffen inleds utanför LKAB:s förvaltningskontor. Gemensam transport till pelletsverket KK4 för fototillfälle.
16:45: Transport till matsal i KK4 för intervjutillfälle
17:30: Pressträffen avslutas. Gemensam avfärd till förvaltningskontoret.

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2015 och har cirka 4 000 anställda i 15 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Documents