Pressinbjudan: Följ med in i Kirunas nya stadshus

11 september 2016

Välkommen på rundtur i Kirunas nya stadshus, Kristallen, tillsammans med Johan Mäkitaavola, LKAB:s projektledare för stadshusbygget torsdag 15 september kl 09:00.

Alla kontorsringar är på plats och nya stadshuset bjuder numer på en utsikt ner till Jukkasjärvi och upp över slalombacken. – Det har hänt mycket under sommaren, och just nu kläs huset med isolering, säger Johan Mäkitaavola, projektledare LKAB.

Arbetet med nya stadshuset har under sommarmånaderna gått enligt plan. Invändigt går det att urskilja trapporna, scenen, entrén och kontorsplanen tydligt. Även stommen till kommunfullmäktigerummet och kommunsstyrelserummet är på plats.

Med anledning av det fortsatta arbetet bjuder LKAB in till en rundvandring in det som ska bli Kirunabornas nya vardagsrum.

Eftersom pressträffen genomförs på en byggarbetsplats krävs skyddsutrustning.

När? Torsdag den 15 september, kl. 09.00
Var?  Kirunas nya centrumkärna, stadshusetableringen

Agenda

09:00: Pressträffen inleds utanför stadshusetableringen i Kirunas nya centrumkärna. Skyddsutrustning tas på.
09.15: Rundvandring på byggarbetsplatsen och in i nya stadshuset.
09.45: Chans till enskilda intervjuer med Johan Mäkitaavola.
Ca 10.15: Pressträffen avslutas.

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2015 och har cirka 4 500 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Documents