Maria Reinholdsson LKAB:s nya HR-direktör

16 februari 2022

Ett systematiskt och innovativt kompetensförsörjningsarbete är en avgörande framgångsfaktor när LKAB tar täten i den gröna omställningen av järn- och stålindustrin. Ny HR-direktör blir Maria Reinholdsson.     

— Vi ser stora behov framåt vad gäller att både attrahera nya kollegor och att behålla samt kompetensutveckla våra nuvarande medarbetare. Våra medarbetare och deras kunskaper kommer vara avgörande för att möjliggöra den omfattande omställning som vi står inför. Därför är det glädjande att vi kan säga välkommen till Maria Reinholdsson som ny HR-direktör och som en del av koncernledningen, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.

Maria Reinholdsson kommer närmast från tjänsten som HR-chef på Telenor Sverige. Hon har även en lång bakgrund inom Vattenfall. Maria Reinholdsson tillträder sin nya tjänst senast under tredje kvartalet 2022, med stationeringsort Luleå.

I samband med att HR- och hållbarhetsdirektör Grete Solvang Stoltz lämnade bolaget gjordes en översyn av organisationen. Det innebar att nuvarande befattning som HR- och hållbarhetsdirektör övergick i två tjänster, en HR-direktör och en hållbarhetsdirektör. Åse Juhlin är sedan årsskiftet tillförordnad HR-direktör.

Kontakt: Niklas Johansson, direktör Kommunikation och klimat LKAB. Tel: +46 (0)10-144 52 19. E-post: niklas1.johansson@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

Media

Documents