Espresso House flyttar in i nya Kiruna centrum

23 december 2021

I december skrev Kirunabostäder AB hyresavtal med Espresso House om en etablering i gallerian Nian, som LKAB just nu bygger i Kirunas nya stadskärna. Etableringen blir därmed Espresso House nordligaste kafé.

– Ett brett utbud av kaféer är viktigt i en centrumkärna. Vi är glada att Espresso House väljer att etablera sig i ett av de nya handelskvarteren. Det är en aktör som lockar besökare till centrumkärnan genom att vara en given mötesplats i Kirunas nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder.

LKAB och Kirunabostäder skrev under 2020 ett avtal om att ett flertal av Kirunabostäders fastigheter i Kiruna befintliga centrum, som påverkas av LKAB:s gruvbrytning, skulle ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. LKAB bygger fastigheterna, som innefattar lokaler för såväl handel som kontor och bostäder, och överlämnar dem sedan till Kirunabostäder som blir fastighetsägare. En del av de nya lokalerna används som ersättning till berörda aktörer i befintligt centrum, men det finns även utrymme för nyetableringar, vilket Espresso House nu satsar på i samband med att de har tecknat ett avtal för ett nytt kafé på cirka 200 kvadratmeter.

– Kirunaborna kan förvänta sig ett vardagsrum att njuta sin favoritfika i. Vi serverar varma och kalla drycker med kaffe från vårt eget kafferosteri, smörgåsar, sallader samt bakverk från eget bageri. Kaffe är vår passion och vi vill erbjuda våra gäster en kaffeupplevelse i världsklass. Vi har 110 sittplatser och vårt team ser fram emot att välkomna våra gäster i Kiruna. Vi trivs väldigt väl i de andra norra städerna vi har etablerat oss i, och förväntar oss att detta blir en framgångssaga även denna! Dessutom är det väldigt häftigt att få vara med om att etablera Espresso House nordligaste coffee shop, säger Pauline Eriksson, etablerare på Espresso House Sweden.

– Espresso House med sitt koncept blir ett nytt inslag i Kiruna vilket vi tror kommer ge ett mervärde till det lokala utbudet av kaféer. Vi ser verkligen fram emot att få inviga handelskvarteren tillsammans med Espresso House och övriga hyresgäster under hösten 2022, säger Amanda Stålnacke.

– Det känns roligt att Espresso House ser potentialen i Kiruna och vår nya centrumkärna. De kommer komplettera utbudet av kommersiell service i nya centrumkärnan på ett mycket bra sätt och vara ett positivt tillskott längs med vår nya handelsgata, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna.

Kontaktpersoner:

Therese Lindroth, sektionschef LKAB, 0980-783 55
Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder, 0980-708 33
Lovisa Ernestam, presschef Espresso House Group, 070-484 94 58

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

Det känns roligt att Espresso House ser potentialen i Kiruna och vår nya centrumkärna.

Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna

Documents