Ylva öppnar informationskontor i Kiruna

3 maj 2011

Malmberget har redan ett. Nu är det dags att Kiruna får sitt. Den 26 maj är det premiär för LKAB:s Informationskontor i Folkets hus.

LKAB och samhällsomvandlingen engagerar inte bara Kirunaborna. Många vill veta mer och trycket från hitresta besökare och journalister från hela världen är stort.
Från och med den 26 maj är LKAB:s Informationskontor den plats dit alla ska kunna vända sig med frågor om gruvverksamheten och dess påverkan på staden. Och den som möter besökarna på kontoret är nyanställda informatören Ylva Sievertsson, 36 år.

Känns jättespännande

– Det känns jättespännande att få vara med från början i det här. Kirunaborna har säkert jättemånga frågor och det känns som att Informationskontoret kommer helt rätt i tiden, säger Ylva Sievertsson som är mycket nöjd med kontorets placering.
– Folkets hus är perfekt. Det är ett ställe där turister och konferensgäster ständigt passerar så jag räknar med att få besök från hela världen.

Talar fyra språk

Ylva har en kandidatexamen i företagsekonomi från Mitthögskolan i Östersund. Hon talar, förutom svenska och engelska, även tyska och franska och har erfarenhet från arbete inom turistbranschen i Abisko, Kebnekaise och på Icehotel.
Ylva har också arbetat som gruvguide i Kirunagruvan under en sommar. Och det är något som hon tror att hon kommer att ha stor nytta av.
– Självklart. Jag har lärt mig hela processen ingående. Och så har jag vanan att möta många olika människor – med många olika frågor, säger Ylva Sievertsson.