Vi gör det för varandra

2 juni 2021
Kvinna i hjälm under jord

Det har varit tuffa tider. Vi har alla kämpat på olika sätt. Vi har avstått från närhet, umgänge och kontakt med släktingar och vänner. Vi har försökt hålla samhällets hjul igång genom att arbeta så säkert det gått för att hindra en smitta som är osynlig och lömsk. Det har varit krångligt och tråkigt, men vi har ansträngt oss.

Nu är det så nära en lösning. Vaccineringen räddar liv och hjälper oss tillbaka mot en normalare tillvaro igen. Då vi kan krama alla våra kära, umgås normalt i fikarummen och planera för resor, biobesök och att se favoritlaget spela.

Vi måste hålla ut. Nu om någonsin gäller det att bita ihop och inte slarva. Tänk på säkerheten först lika mycket på fritiden som på jobbet, i kön till kassan såväl som i rastkuren. Prata med ungdomarna och be dem tänka på morfar, farmor, mamma eller pappa och därför fortsätta hålla avstånd och undvika fester.

Snart ljusnar det. Men vi är ännu inte framme. Vi kan bara besegra viruset om vi hjälps åt, tar vårt ansvar, stöttar de som har det svårt och föregår med gott exempel.

Vi ska klara det med hjälp av varandra – och för varandra.

 

GruvtolvanGruvfyranGruv 135:anIF Metall, klubb Svartöstaden Unionen NorraUnionen SödraLedarna NorraLedarna SödraAkademikerföreningenSACOLKAB