Tre nya individuella idrottare i LKAB:s sponsringsstall

23 februari 2022
Kvinna i svensk landslagsdräkt.
Hanna Lundberg.

Det handlar om orienteraren, skidorienteraren och längdåkaren Hanna Lundberg, freeskiåkaren Martin Nordqvist och längdåkaren Lisa Ingesson som från och med nu sponsras av LKAB.– Vi är glada över att ha hittat tre nya lovande talanger från våra verksamhetsorter som vi kan sponsra i deras satsningar framåt, säger Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang.

För den breda publiken slog Hanna Lundberg, 19, igenom med dunder och brak i somras när hon, fortfarande som junior, gick och vann världscuptävlingen i Idre. Hon slutade till sist trea i totala världscupen för säsongen. Sedan tidigare har hon dessutom bland annat två junior-VM-guld, varav ett individuellt, i orientering. Hon är dessutom en mycket framgångsrik skidorienterare, med tre stycken JVM-guld och två silvermedaljer från SM för seniorer, och nu senast togs hon ut till junior-VM i längdskidor som pågår just nu. En multitalang, med andra ord! – Få saker inspirerar så mycket som när andra tror på mitt idrottande, speciellt ett lokalt företag som också jobbar för att sätta Norrbotten på kartan. Att vara en del av LKAB ger mig möjlighet att lägga mer fokus på träning och tävling, med andra ord en viktig pusselbit för att utvecklas till nästa nivå, säger Hanna Lundberg, som till vardags tävlar för OK Renen och Luleå Gjutaren. 

DSC00518.jpg

Martin Nordqvist, 18, är freeskiåkare från Kiruna. Han läser tredje året vid freeskigymnasiet i Malung, kombinerat med en elitsatsning. Till den här säsongen har han tagit en plats i svenska landslagets utvecklingslag och representerar därmed Sverige på Europacupnivå.– LKAB:s sponsring betyder mycket för mig och min utveckling. Stödet är en viktig pusselbit för att jag ska kunna nå mina mål och förverkliga mina drömmar. Det känns extra roligt att få möjligheten att utveckla ett samarbete med en lokal aktör och visa upp varumärket LKAB internationellt. 

61ffd763a8fd3873305209.JPG

Sist ut är Lisa Ingesson, längdåkare bördig från Piteå, tävlandes för Strömnäs GIF och studerandes på skidgymnasiet i Gällivare. Förra säsongen var hon med och tog JVM-guld i stafett, med en femteplats som bäst individuellt.– Jag är väldigt stolt och tacksam att ha LKAB som samarbetspartner. Det är med huvudet högt som jag säger att LKAB hjälper just mig och tror på mig för att jag ska bli så bra skidåkare som möjligt. Min strävan är att synas bland de bästa i världen och på vägen dit krävs det enormt mycket av mig, men på sidan om är det viktigt att ha bra, stöttande och hjälpsamma sponsorer, det är LKAB, säger Lisa själv.I år var hon återigen uttagen i den trupp som nu tävlar på junior-VM i Norge, men sjukdom satte stopp för henne den här gången. 

– För LKAB är det viktigt att kunna stötta unga idrottare på vägen mot deras mål. Deras framgångar ger inspiration till andra unga här i Norrbotten, samtidigt som LKAB:s varumärke får synlighet både nationellt och internationellt. Det har vi den här senaste vintern sett inte minst i och med vårt långvariga samarbete med systrarna Hanna och Elvira Öberg som har gett oss många anledningar att fira senaste tiden, avslutar Anna Skogh.