Succé för RISK:s tävlingar i Kiruna

27 februari 2020
Snowboardåkare hoppar mot solnedgång
Foto: Jörgen Medman

Under en helg i februari anordnade föreningen RISK tävlingar i parken i Luossavaarabacken i Kiruna. Drygt 120 åkare tävlade i freeski och snowboard. Arrangemanget sponsrades av LKAB.

RISKtävling_LKAB-flagga och skottare.jpg

Allt från Sverigeelit till barn i de lägre åldrarna tävlade och stämningen var på topp även om den kraftiga vinden utmanade. Riksgränsen snowboard- och skidklubb, RISK, bildades redan 1991 men fick ett uppsving i mitten på 2010-talet, framför allt inom RISK KIDS där det idag är över 50 aktiva snowboardåkare i åldrarna 5–17 år. Den nystartade freeski-sektionen har 20 åkare i åldrarna 10–15 år och under våren görs en satsning för att locka fler tjejer till sporten. Helgens tävling var den första för flera av klubbens medlemmar.— Det är en trygghet att få göra sin tävlingspremiär i hemmabacken. Sedan ville vi bjuda in Sveriges elit till Kiruna för att visa hur fint vi har det i Sveriges nordligaste park och som inspiration för våra medlemmar förstås, säger Mona Rosenfors, samordnare för tävlingen och ordförande i RISK.

Ett arrangemang som detta kräver stora insatser från alla medverkande.— Vi har fått stort stöd från både föräldrar och företag i Kiruna, inte minst från LKAB som gått in som sponsor. Det tackar vi för, säger Mona Rosenfors.