Skidfesten i Gällivare

20 november 2017
Kvinna
Charlotte Kalla vann lördagens klassiska lopp över tio kilometer i stor stil. Foto: Fredric Alm

Den 17 till 19 november gick Gällivarepremiären – årets stora skidfest i Malmfälten – av stapeln. För Charlotte Kallas del blev tävlingshelgen en riktig fullträff med två segrar på två starter.– Vi är så stolta över Charlotte som gång på gång visar vad ett stort engagemang, nytänkande och ansvar betyder för framgång, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringsansvarig vid LKAB.

Skidtävlingarna på Hellnerstadion bjöd fin skidåkning, ymnigt snöfall och stjärnglans. I startfältet fanns hela den svenska skideliten på plats likaså ryska, kanadensiska och japanska världsåkare. I ett hårt motstånd övertygade Charlotte Kalla och kammade hem två segrar på två starter. Under herrans klassiska 15- kilometerslopp var det däremot ryssarna som visade stark form. Marcus Hellner slutade på plats 28. – Skidpremiären är trots allt en premiärtävling och inga medaljer delas ut idag. Marcus är en fantastisk skidåkare, med en erfarenhet och ett lugn som vi kommer att få se mer av under vintern, säger Ingela Hjalmarsson.

Under hela tävlingshelgen fanns LKAB på plats för att möta besökarna inne på tävlingsområdet, i LKAB-tältet. Tältet var välbesökt och många tittade in för en pratstund eller för att prova lyckan i tipspromenaden. I tältet bjöds det även på mat och fika, för alla anställda med familjer. För många av besökarna var höjdpunkten däremot att få se Charlotte Kalla svischa förbi i ledning under lördagens lopp.

 

Charlotte Kalla åker skidor
Prisutdelning

 

Marcus Hellner