Sandra Li älskar sitt jobb och vill lära sig nya saker

28 april 2017
Kvinna står vid industrimaskin
”När vi alla mår bra på våra arbetsplatser då har vi nått fram till ENA”, säger Sandra Li Stridsberg.

Sandra Li Stridsberg ville bli brandman eller gruvarbetare när hon var liten. Hon valde mellan estet- och industriprogrammet på gymnasiet.Sandra Li är reparatören som aldrig har söndagsångest och alltid tycker det är roligt att gå till jobbet. Sedan 2014 är hon deltidsbrandman i LKAB:s räddningstjänst. På gång för Sandra Li är också att ta jägarexamen.

Vad gör du på jobbet?

– Jag gör allt möjligt som maskinbearbetning, svarvning och termisk sprutning av olika maskindelar. Det är en metod där exempelvis en stålaxel beläggs med ny slityta i metall. Metoden är bra och framförallt kostnadseffektiv. Reparationsobjekten kommer från alla produktionsorterna och även från firmor i stan. Vi är bara två personer, jag och min kollega, på LKAB som arbetar med detta. En annan arbetsuppgift är kalibrering av olika verktyg. Jag är också deltidsbrandman på LKAB och nyligen utsedd till skydds-ombud på min arbetsplats.

Vad är roligast på jobbet?

– Allra roligast är variat-ionen på arbetsuppgifterna. Att vara med i industribrandkåren är jätteroligt, det är något jag alltid har haft lust att göra. Jag älskar att jag har fått chansen till allt detta.Och så har jag möjlighet att utbilda mig och utvecklas i mitt arbete. Jag tycker om att jobba med människor och att få lära mig nya saker det är roligt.

Vad betyder ENA för dig?

– För mig betyder det att vara positivt inställd till sitt arbete och att hela tiden sträva­ efter att bli bättre. Det är viktigt att jobba för ansvarstänkande och att arbetsplatsen är bra för mig själv och mina kollegor –engagemang, nytänkandeoch ansvar.

Vad tänker du om din framtid?

– Jag vill bo kvar i Kiruna.Så länge jag får utvecklas vill jag vara kvar här, där jag nu jobbat i sex år utan att ledsna. Jag vill bli kvar så länge jag utvecklas i mitt arbete. För mig är det väldigt viktigt att få utbildas och utvecklas. Förutom jobbet så hoppas jag på en större familj, då tänker jag närmast på att skaffa hund eller barn. Först hund, det blir nog en jakthund.

Var hämtar du din energi?

– Jag gillar att resa. Det är så härligt att se världen. Nyligen var jag och en kompis i Australien. För två år sedan reste vi till USA där vi hyrde bil och körde runt en hel del. I maj åker jag till Kreta. För mig är resor med vackra vyer och nya upplevelser att ladda batterierna. Men det är fint här i Kiruna också. Förut tecknade jag mycket eller skissade, nu blir det mest färgläggning i målarböcker för vuxna.