Samordnad transport – en riktig succé

10 januari 2018
Kartor med linjer
LKAB samlastar nu varor i Gävle och kör dem med egen lastbil via kuststäderna upp till Malmfälten. Illustration: Rikard Söderström/TT

​Snabbare leverans, större kontroll, lägre fraktkostnader och mindre koldioxidutsläpp. Det är några av effekterna som den nya logistiklösningen med samlastning i Gävle har bidragit till.​– Vi har minskat fraktkostnaderna och reducerat koldioxidutsläppen, säger Kalle Mågård, strategisk inköpare.

Det handlar om transport av diverse förnödenheter, till exempel reservdelar, från hela världen men främst Europa och södra Sverige upp till LKAB:s verksamhetsorter. De tidigare stora antalet lastbilarna har minskats till ett fåtal och nu körs varorna efter samlastning i en egen lastbil. Idag går ungefär 80 procent av alla förnödenhetstransporter via samlastningsfunktionen.– Tidigare var det ett allmänt kaos, lastbilarna kunde dyka upp när som helst, vissa med endast ett litet paket. Nu har vår egen lastbil en tidtabell som ska följas. Vi vet när den kommer till Vitåfors, Svappavaara och Kiruna. Det gör det möjligt för centralförråden att planera sina verksamheter, säger Kalle Mågård.

Genom ett kontrolltorn som ingår i lösningen vet LKAB var varorna befinner sig vilket också underlättar. Beställningen går från LKAB:s affärssystem via kontrolltornet i Gävle och ut till respektive leverantör som i sin tur skickar varan till centralen för samlastning eller meddelar att varan finns redo för avhämtning.– Vi har en ökad leveransprecision och nu när vi har fått en stabilare process ser vi också att vi har möjlighet att sänka våra egna lagernivåer, säger Kalle Mågård.

En utmaning är att hålla informationen om olika produkter aktuell i affärssystemet.– Det är en förutsättning för att beställaren ska få varan i rätt tid, säger Kalle Mågård.Nästa steg är att få in fler leverantörer i transportlösningen. Ju bättre fyllningsgrad varje lastbil har desto lägre fraktkostnad.