Peter Schmid, ny vd för Wassara AB

5 september 2011

Peter Schmid har tillträtt som ny vd på LKAB:s dotterbolag Wassara AB den 1 september 2011, med placering på Wassaras huvudkontor i Stockholm.

Wassara AB är ett försäljnings- och utvecklingsföretag inom vattendriven borrning, ett område av stort strategiskt intresse för LKAB. Den storskaliga brytningen i LKAB:s underjordsgruvor möjliggörs av förmågan att borra längre och rakare hål än vad som är möjligt med andra system. Med den patenterade Wassara-hammaren som grund säljer Wassara helhetslösningar för borrning inom anläggnings- och gruvindustrin. Wassara är t ex flitigt anlitat som leverantör till flera av de stora infrastrukturprojekt som för närvarande pågår i stockholmsområdet.

Peter Schmid har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi och mer än 25 års erfarenhet av industriell och internationell marknadsföring/försäljning riktad mot olika industri- och marknadssegment. De senaste 12 åren har Peter arbetat hos ITT Water & Wastewater i olika positioner med fokus på avvattningsverksamhet, huvudsakligen inom bygg- och gruvindustrin. Sedan 2010 har han varit affärsområdeschef för enheten Avvattning, en verksamhet med omsättning på 600 miljoner USD och mer än 1 500 anställda runt om i världen.

Wassara AB startade sin verksamhet 1988, är helägt av LKAB, har ett 30-tal anställda och 2010 var omsättningen drygt 68 miljoner kronor.

Vd Peter Schmid nås på telefon 070-606 65 54.
Styrelseordförande Leif Boström, ekonomidirektör LKAB, nås på telefon 0920-381 62