Ny säkerhetsutbildning släppt

26 april 2019
utbildningens startsida

En nyhet när den nya säkerhetsutbildningen lanseras är att tre lokala utbildningar har blivit en.– LKAB-anställda i både Sverige och Norge, samt leverantörer kommer från och med nu att göra exakt samma säkerhetsutbildning, säger Linda Karlsson, arbetsmiljöstrateg på LKAB.

De utbildningar som samtliga anställda och leverantörer förväntas gå är en grundkurs och lokal säkerhetsutbildning. Utbildningarna ska ge alla en grundkunskap vad gäller regelverk inom säkerhet och miljö hos LKAB.

– Vi har hittat ett sätt som effektiviserar uppdateringen av utbildningen genom att slå ihop de olika lokala versionerna eftersom skillnaderna tidigare har varit mycket små. Den senaste versionen är tio år gammal och det är verkligen på tiden att den uppdateras. En stor genomgång av innehållet har gjorts och utbildningen kommer i ett inledande skede att erbjudas på språken svenska, engelska, finska, tyska, polska och norska, säger Linda Karlsson.

Gör SSG-utbildningarna innan du skickar in ansökan om behörighet:

 

  1. Leverantören går in på SSG:s hemsida via www.ssgsolutions.com .
  2. Registrerar in företaget med namn och organisationsnummer.
  3. Registrerar in kontaktperson för företaget.
  4. Registrerar in de personer som skall gå den grundläggande utbildningen (SSG Entre Grundkurs), samt den lokala utbildningen (SSG Entre LKAB).
  5. När personerna genomfört utbildningarna skall detta sedan attesteras i systemet av kontaktpersonen på företaget personen jobbar på innan dessa blir godkända.
  6. När utbildningarna är genomförda samt attesterade av kontaktpersonen på företaget kan man skapa upp en inpasseringsansökan via lkab.com/leverantör.

Vid frågor gällande SSG, kontakta SSG via www.ssg.se.