Ny digital plattform för koncerninformation

18 november 2016

LKAB tar nu ett nytt grepp om den digitala kommunikationen och lanserar en ny webbsida på prov.– Det är en betaversion vi släpper, vilket ger oss möjlighet att testa och korrigera innan den blir LKAB:s officiella webbsida, säger Kajsa Lindmark, webbansvarig på LKAB.

Idag har de flesta en smartphone eller surfplatta och den snabba teknikutvecklingen skapar nya förutsättningar men också nya förväntningar hos webbsidebesökare. Samtliga LKAB:s koncernwebbplatser görs nu om för att fungera bättre på mindre skärmar som blir allt vanligare hos de digitala besökarna.– Vi släpper till att börja med en första version av moderbolagets webbsida med den nya tekniken. Den kommer att leva parallellt med den nuvarande webbsidan under en tid. Tanken är att vi ska göra användartester och fortsätta finslipa både innehåll och funktion, säger Kajsa Lindmark.

Testwebben, beta.lkab.com är öppen för alla att besöka och här finns det möjlighet att kommentera, ställa frågor och lämna ändringsförslag.– Vår ambition är att bli mer relevanta och intressanta, genom att utgå från besökarnas behov och samtidigt ta tillvara på teknikens möjligheter, säger Kajsa Lindmark.

Kommunikationsarbetet i LKAB har länge fokuserat på informationstidningar så som LKAB Framtid och LKAB-bladet (tidigare Veckobladet).– Våra tryckta publikationer får väldigt fina betyg när vi gör mätningar, men de har sina begränsningar. Med en digital kanal ser vi att vi kan kommunicera mer med fler. Vi strävar efter att göra www.lkab.com till navet och för att öka träffsäkerheten i vår kommunikation kompletterar vi med ämnesspecifika webbsidor, samhallsomvandling.lkab.com till exempel, sociala kanaler, tryckta kanaler och fysiska möten, säger Kajsa Lindmark.