Nina Eriksson och Willy Clay Band – årets LKAB-stipendiater

26 april 2011

Till mottagare av LKAB:s idrotts- och kulturstipendier 2011 har utsetts styrkelyftaren Nina Eriksson och countrybandet Willy Clay Band, båda Kiruna.

– LKAB-stipendierna ska stödja och uppmärksamma personer i regionen som utmärker sig inom idrott och kultur. Jag är mycket stolt att få uppmärksamma prestationer i världsklass baserade på både mänsklig kraft och musik i och med att 2011-års stipendier delas ut. Nina Eriksson och Willy Clay Band visar på den enorma bredd som frodas i Malmfälten och ibland leder till absoluta topprestationer, säger LKAB:s vd Lars-Eric Aaro i en kommentar.

Kulturstipendiat 2011

Willy Clay Band, svenskt countryband, Kiruna
Byt ut cowboyromantiken mot rallarrealism, prärien mot fjällvärlden och guldklimparna mot magnetiten. Willy Clay Band har gjort genuin country, fast i Kiruna, inte i Nashville, USA. Ett internationellt anslag, djupt rotat i Malmfältens mylla, gör Willy Clay Band till årets kulturstipendiat.

Idrottsstipendiat 2011

Nina Eriksson, styrkelyftare, Kiruna
Onsdagen den 26 maj 2010 klockan 21.07 blev Nina Eriksson världsmästare i bänkpress då hon i damjuniorernas 56-kilosklass lyfte 102,5 kg.  Med en världsledande kombination av teknik och styrka och en målmedveten träningsvilja är Nina Eriksson årets självklara idrottsstipendiat.

Om LKAB-stipendierna

LKAB-stipendierna har delats ut sedan 1984, med undantag för 2009 då de drogs in av konjunkturskäl. Respektive stipendium är på 50 000 kronor och nomineringarna kommer från LKAB:s medarbetare. Stipendiaterna utses av LKAB:s koncernledning och delas ut i samband med årsstämman, som i år går av stapeln onsdagen den 27 april klockan 15.00 på Luleå Tekniska Universitet, Ljusgården Academica.

Kontaktperson:
Lotta Fogde
Kommunikationsdirektör
070- 373 81 70