Niklas Johansson är ny kommunikationsdirektör på LKAB

20 april 2020
Bild på Niklas Johansson, man i slips och kavaj
Foto: Mats Lundqvist

Niklas Johansson är ny direktör för enheten Kommunikation och Klimat och även medlem av LKAB:s koncernledning.

Niklas är civilekonom och har en bred erfarenhet från såväl regering och industri och har tidigare bland annat varit vice verkställande direktör och kommunikationschef för en mindre internationell industrikoncern.

Senast kommer han från posten som statssekreterare där han först var statssekreterare för Mikael Damberg när han var Närings- och Innovationsminister och därefter statssekreterare för Ann Linde när hon var Utrikeshandelsminister.

— Jag hälsar Niklas välkommen som kommunikationsdirektör. Det är en viktig markering att vi nu lyfter upp klimatfrågan som en viktig del inte bara i vårt interna arbete utan också i vår externa kommunikationsverksamhet säger Jan Moström, vd och koncernchef.

— Det är milt sagt en speciell tid att komma in i detta med den omedelbara utmaning vi ser just nu med covid-19 men också med de framtidssatsningar och den framtidstro som finns i bolaget vad gäller vår verksamhet. LKAB är idag en föregångare inom gruvindustrin inte minst när det gäller den alarmerande klimatfrågan. Samtidigt menar jag att vi har en skyldighet att inför omvärlden berätta om det arbete vi gör och de förutsättningar som gäller för oss. Det känns verkligen roligt att börja på LKAB, säger Niklas Johansson.