Nya kurser för gruvindustrin

2 januari 2024
LTU x LKAB Scholarship

LKAB och Luleå tekniska universitet lanserar tillsammans med flera andra gruvkonglomerat en ny satsning på magister- och civilingenjörsutbildningar samt en ny kandidat.

I år startar Swedish School of Mines en ny utbildningssatsning vid Luleå tekniska universitet som syftar till att täcka det ökade behovet av kompetens inom gruvindustrin och den gröna omställningen. Konceptet har tagits fram i samarbete med LTU, LKAB och flera konglomerat inom gruvindustrin. Detta är ett ypperligt tillfälle för den som vill satsa på en attraktiv utbildning i framtiden.

Programmet ger flera magister- och civilingenjörsutbildningar samt en ny internationell kandidat: Sustainable Resource Engineering. Vi skapar i samband med detta också nya möjligheter för studenter utanför EU att söka stipendier.

– Det här är en viktig pusselbit för att lösa den kompetensutmaning vi står inför. En stor fördel med initiativet är att hela vår värdekedja finns representerad, vilket innebär att utbildningarna är nära kopplade till de kompetenser vi behöver nu och i framtiden, säger Åse Juhlin, som är chef för kompetensförsörjning på LKAB.

Mer information om Swedish School of Mines hittar du här.