Luleå Hockey MSSK besöker Kiruna

15 augusti 2018

De tvåfaldiga SM-mästarna gör en två dagar lång turné i Kiruna. På schemat står bland annat ett besök hos LKAB, en träningsmatch och hockeyskola. – Vi är en stolt samarbetspartner till Luleå Hockey MSSK som på nytt visat vad engagemang, nytänkande och ansvar betyder för att bli bäst, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringsansvarig på LKAB.

Luleå Hockey/MSSK:s Johanna Fällman besöker LKAB och Kiruna den 15-16 augusti

Luleå Hockey/MSSK:s Johanna Fällman besöker LKAB och Kiruna den 15-16 augusti

Under två dagar turnerar de svenska mästarna i Kiruna för att dels träffa barn och ungdomar inom hockeyn och dels för att spela en träningsmatch. Det handlar om två fullspäckade dagar i hockeyns tecken.  – Att kunna erbjuda hockeyintresserande barn och ungdomar möjligheten att få träffa Sveriges bästa hockeyspelare är betydelsefullt och framförallt viktigt för unga utövare. Kultur-och idrottssatsningar som riktas mot barn och ungdomar är kärnan i LKAB:s lokala sponsringsengagemang, säger Ingela Hjalmarsson.

Onsdagen inleds med ett underjordsbesök i LKAB:s gruva, 540 meter under jord. – Vi vill självklart bjuda laget på en underjordsvistelse. Förhoppningsvis blir det ett minnesvärt och ett annorlunda inslag under kirunaresan, säger Ingela Hjalmarsson, som står som värd för besöket hos LKAB.  Under eftermiddagen byter laget gruvhjälmen mot hockeyhjälmen och spelar en träningsmatch mot ett juniorlag. Träningsmatchen är öppen för allmänheten och nedsläpp sker klockan 17:00.  – Det är vår första träningsmatch för säsongen, säger Fredrik Glader, sportchef och tränare för Luleå Hockey MSSK. 

Under torsdagen deltar spelarna på hockeyskolan. Det är en unik möjlighet för hockeyintresserande barn och ungdomar att få tips och stöd från riktiga mästare. – Intresset för dam- och flickhockeyn växer. Det är viktigt med förebilder och en viktig del i att utveckla dam- och flickhockeyn handlar om att vi är ute i länet. Det här är en riktigt fin möjlighet tillsammans med LKAB, säger Fredrik Glader.