LKAB på 10 i topp bland svenska företag med högst anseende

16 maj 2023

Högst i topp på företagens anseendeindex 2023 hamnar Systembolaget, AB Volvo och IKEA. LKAB gör entré på plats sju efter att tidigare år inte ha varit på listan alls.

Det är företaget Kantar Public som för fjortonde året mäter de svenska företagens anseende. Svenskarna får via en enkät svara på frågor om tilltro till företag och vilken kvalitet de anser att företagen har. Kantar Public skriver:

”En nykomling i år är ett annat statligt bolag med ett stort medieintresse den senaste tiden, LKAB. Bolaget går direkt in bland de högst ansedda varumärkena (ett värde på 60 eller mer).”

– Det här är ett kvitto på att det arbete alla på LKAB gör lämnar avtryck hos omvärlden. Säkert spelar den ganska nya uppmärksamheten kring vår omställning och dess betydelse för klimatet roll, men jag tror vårt engagemang och ansvarstagande i all verksamhet har betydelse i det långa loppet. Varje LKAB-medarbetare ska sträcka på ryggen och vara stolt över den här placeringen, säger Niklas Johansson, direktör för kommunikation och klimat på LKAB.

Länk till hela undersökningen.