LKAB hjälper Stadsliv Kiruna inspirera till klättring

21 maj 2021
Det blir två klätterstenar i nuvarande Kiruna centrum. Illustration: Heedmarks
Det blir två klätterstenar i nuvarande Kiruna centrum. Illustration: Heedmarks

Efter en framgångsrik insamling av pengar från företag, föreningar och privatpersoner fanns chansen att dubblera ny klätterglädje i staden med inte bara en utan två nya klätterstenar. Därför går LKAB in med medel som möjliggör en andra sten.

Intresset för klättring är stort i Kiruna, och för att inspirera till spontan träning och lek i Kirunas nuvarande centrum startade Stadsliv Kiruna en insamling för att köpa in en så kallad boulderrock, en sten med färdiga grepp på och en mjuk matta under som ska placeras ut på allmän plats. Responsen från Kirunabor, föreningar och näringsliv var stort, och snart passerades gränsen för att kunna köpa in en sten.

– Det är ett så bra initiativ som både bidrar till fysisk aktivitet, lek och att fler människor rör sig i centrum. Därför vill vi gärna vara med och se till att insamlingen når fram till det nya målet med två stenar, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringschef på LKAB.

– När vi startade insamlingen visste vi inte alls vad vi kunde vänta oss. Vi hade ingen aning om andra skulle tycka att en sten i stan skulle vara viktigt för ett levande Kiruna. Men vilket gensvar vi fick! Vi har nästan inte hunnit med att rapportera allt engagemang. Och som en sista stor present ringde Ingela upp mig och sa att LKAB ville vara med och gå in med mellanskillnaden i insamlingen för sten nummer två. Fantastiskt! Hela insamlingen gör oss väldigt stolta och glada över kirunaborna, säger Emma Bergman, projektledare på Stadsliv Kiruna.