LKAB-chef årets employer branding-person

17 mars 2017

​LKAB:s personalchef Åse Juhlin har blivit utsedd till årets employer branding-person i konsultföretaget Universums årliga undersökning. Motiveringen är att Åse Juhlin genom sitt arbete med frågorna på ett mycket långsiktigt sätt nått tydliga och stabila resultat.

​Utmärkelsen Årets employer branding-person delas ut till en person som arbetar med att stärka företags varumärken ur ett arbetsgivarperspektiv och som genom sina insatser bidragit till att öka engagemanget och intresset för employer branding inom sin organisation.

Hela motiveringen till utmärkelsen lyder:

Årets employer branding-person 2017, Åse Juhlin, LKAB. Denna person har arbetat med frågorna på ett mycket långsiktigt sätt och nått tydliga och stabila resultat. Hon besitter en enorm fingertoppskänsla då det väljer val av intervjupersoner att kommunicera, vilket är en del av bolagets framgång. I detta tror vi många andra kan och borde inspireras av henne. Denna tålmodiga Norrländska har drivit frågorna genom tuffa och mindre tuffa tider och därmed nått tydliga resultat. Genom detta är hon en förebild för oss alla som arbetar med frågan.

I samband med prisutdelningen svarade Åse bland annat på frågan vad som bygger ett starkt employer brand. ”LKAB har jobbat långsiktigt med att bygga relationer och förtroende bland studenter, medarbetare, kunder och samhällsaktörer. Det är viktigt att ha ett stort engagemang för frågorna, och jag tackar alla ambassadörer som jobbar på LKAB! Att erhålla utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör rätt saker.”