LKAB bjuder på inflyttningsfest när nya Kiruna invigs

12 augusti 2022

Nedräkningen för öppnandet av Kiruna nya centrum närmar sig slutet och i handelskvarteren är förberedelserna i full gång inför invigningen den 1-3 september. En invigning som ska uppmärksammas och firas ordentligt när LKAB bjuder på inflyttningsfest i dagarna tre.

Sedan 2004 har LKAB, Kiruna kommun och en rad samarbetspartners arbetat mot denna helg, då Kirunas nya centrum öppnar för besökare och handeln startar upp på nytt längs med stadens nya handelsgata.
– Det är en ny era som påbörjas i Kiruna med vårt nya centrum och det är något som vi verkligen vill uppmärksamma. Därför känns det fantastiskt roligt att få presentera ett så gediget program för invigningen, säger Mikael Westerlund, Stabschef LKAB Samhällsomvandling.

Det blir bland annat dans, musik, stand up, föreläsningar och barnaktiviteter. Bland artisterna finns några av Sveriges populäraste och hela arrangemanget är gratis att besöka. LKAB står för alla kostnader för invigningen av Kirunas nya centrum med arrangemang, lokalhyror, artister, invigningar i handelskvarter, kulturhus, ungdomens hus och bibliotek.

Boka biljetter

Av säkerhetsskäl finns begränsat antal platser till inomhusarrangemangen och biljett kommer att krävas, även om det är gratis. Biljett behövs inte för det som sker i galleriorna, biblioteket och Ungdomens hus. Inte heller till den stora invigningsceremonin som kommer att ske från balkongen på Aurora klockan 13.00 på lördag den 3 september.

Huvuddelen av arrangemangen anordnas i de nya fina byggnader som finns i centrum. Stadshuset Kristallen, Aurora kultur och kongress och inte minst de nya toppmoderna handelskvarteren 7, 8 och 9. Dessutom kommer ett särskilt ’Lavvu-land’, en food court med plats för 200 sittande, byggas upp på Stadshustorget som ett komplement till de restauranger och kaféer som finns på plats vid öppningen.

– Än en gång varmt välkommen till invigningen av Kirunas nya centrum, säger Mikael Westerlund.

Information om invigningsprogrammet och hur biljetterna bokas finns på invigningnyakiruna.se