Kungaparet på besök i Kirunas nya stadshus, Kristallen

24 januari 2018
Sveriges kung och drottning
Kungaparet, Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, besökte Kirunas nya stadshus som LKAB bygger åt Kiruna kommun.

Idag besökte kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia Kirunas nya stadshus, Kristallen. Med på besöket var bland annat LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström och landshövdingen Sven-Erik Österberg. Temat för deras besök i Kiruna var samhällsomvandling.

​I samband med Kirunabesöket träffade kungaparet LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström samt Bo Krogvig, kommunikationsdirektör och Stefan Hämäläinen, direktör för LKAB:s samhällsomvandlingar i ett samtal om gruvbrytningens påverkan på Kiruna. Alla var med på platsbesöket i nya stadshuset. Johan Mäkitaavola, projektledare för stadshusprojektet på LKAB guidade kungaparet genom byggnaden.

– Det är alltid kul att få visa upp våra projekt, nya stadshuset är en häftig byggnad och nu börjar vi se mållinjen, säger Johan Mäkitaavola.

Med på besöket var även Kristina Zakrisson och Göran Cars från Kiruna kommun som stod som värdar för kungaparets besök i kommunen. Andra platser som kungaparet besökte var Kiruna kyrka och Luossavaaraområdet dit LKAB flyttat kulturbyggnader.

Kungaparet